Woon- en behandelgroep


Winnaars Haken Nooit Af start per 1 juni een unieke kleinschalige woon- en behandelgroep voor jeugdigen in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar oud.


Voor wie is de woon- en behandelgroep?

Wie in aanmerking komt voor deze woon- en behandel groep zijn jeugdigen die te maken hebben met ernstige problematieken, kinderen die tussen wal en schip belanden, kinderen die niet gezien worden maar eigenlijk voor iedereen die onze hulp nodig heeft. Vaak hebben onze jeugdigen al meerdere woonplekken gehad waar zij niet langer kunnen verblijven. Dit omdat de situatie het niet toelaat of doordat hun problematiek te ingewikkeld is waardoor zij uitbehandeld worden verklaard. 


Visie en doel


De jeugdigen komen binnen met een rugzak vol bagage en het is ons streven om die bagage zo veel mogelijk te verminderen.
Het doel is om iedere jeugdige een nieuwe start te geven met liefde, vertrouwen, veiligheid en toekomstperspectief. Wij bieden jeugdigen de ruimte om zich te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden eigen te maken terwijl wij daarnaast gebruik blijven maken van de reeds aanwezige vaardigheden.
Jeugdigen kunnen tot hun achttiende bij ons verblijven. Wij streven ernaar dat de jeugdige binnen 3 jaar dusdanige stappen heeft gemaakt dat hij of zij weer naar huis kan of kan worden doorgeplaatst naar een passende vervolgplek.


Begeleiding op maat


Winnaars Haken Nooit Af staat voor maatwerk, waardoor er echt passende zorg en behandeling kan worden geboden.
Door onze unieke behandelwijze worden ernstige gedragsproblemen en trauma’s aangepakt middels een op maat gemaakt behandelplan. Daarbij zullen diverse specialisten betrokken zijn zoals: een psychiater, psycholoog, trauma behandelaar, gedragswetenschapper en regiebehandelaars.

Ouderprogramma

Winnaars Haken Nooit Af kijkt verder en zal ook de ouders van de jeugdigen betrekken en ondersteunen. Hiervoor hebben wij een speciaal ouderprogramma opgesteld. Ouders worden actief betrokken bij de behandeling en ondersteund in de omgang met hun kind.

 

Woon- en behandelgroep bij jou in de buurt

Wil je meer weten over de woon- en behandelgroep van Winnaars Haken Nooit Af? Wil je weten of er binnen Winnaars Haken Nooit Af plek is voor jou of jouw kind? Of heb je een vraag? Wij helpen je graag op weg. Je kan ons op verschillende manieren bereiken.
Per telefoon, e-mail of via sociale media.

 

Voor vragen en informatie zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.