STOERE JONGENS

Gepubliceerd op 23 maart 2023 om 12:00

Voor vandaag was ik enige tijd geleden uitgenodigd om te komen werken in een opvang voor jongens in de leeftijd van 12-23 jaar. Deze jongens kampen met extreem probleemgedrag denk hierbij aan fysieke en verbale agressie, verslaving en criminaliteit.
Ik besloot om met deze jongens een boks interventie te gaan doen omdat gezien de problematieken dit goed paste bij de doelgroep.

Zij waren voorzichtig enthousiast want écht stoer om enige vorm van hulp te aanvaarden was het voor hen niet. Toen we buiten begonnen met de warming-up en iedereen meedeed zag ik de verbanden in de groep duidelijk worden en kon hier gemakkelijk op inspelen. Een enkeling zonderde zich af waar anderen juist in hun vaste groep bij elkaar bleven. Door tijdens de interventie te rouleren kwam iedereen bij elkaar. Toen het punt daar was dat ik 1 op 1 met deze jongens aan het boksen was kwam er veel emotie los door de vragen die ik stelde en de verhalen die zij mij vertelden.
Dit is een normaal proces tijdens deze vorm van interventie en brengt de gewenste resultaten en diepgang.

Hierna zijn we in de zon gaan zitten met zijn allen in een kring. Hier werden emoties gedeeld iets wat deze 'stoere' jongens vaker niet dan wel doen. Door de intensiviteit van deze interventie hebben wij het gewenste effect behaald bij deze jongens. Zij hebben mogen ervaren dat het juist STOERE jongens zijn als zij hun emotie kunnen voelen en uitten!
Ik ging met een positief gevoel weg en bedankte hen voor de open en eerlijkheid die zij vandaag aan mij hebben getoond.

Net kreeg ik een bericht van de groepsleiding, of zij mij namens hun jongens nogmaals heel erg mogen bedanken voor deze leuke, heftige maar waardevolle ochtend!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.