MIJLPAAL

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 12:00

Gisterochtend mocht ik bij een safehouse in de buurt komen ‘invliegen’ voor een samenwerking.
De directeur hiervan had mij gevraagd een community meeting te komen doen wegens de problemen die in de groep speelden en de persoonlijke trauma’s van de bewoners.

Dit is het werk wat ik al geruime tijd doe.
Het confronteren met situaties en eigen gedrag. Hier komt vaak veel emotie los en gaan mensen nadenken. Dit kan er soms hard aan toe gaan want we weten allemaal dat de waarheid vaak hard is bij dergelijke problemen.

Het feit dat deze directeur heeft gezien dat het beter werkt om mij in dit geval in te laten vliegen geeft hoop voor een betere behandeling van deze bewoners. Dit omdat zij hierna opgevangen worden door de begeleiding die daar werkzaam is.
Waar voorheen de sessies en het opvangen door dezelfde begeleiding gebeurde hebben zij dit gisteren anders aangepakt.

Vandaag kreeg ik een mail van deze directeur.
Het heeft zo goed gewerkt dat zij hier vaker gebruik van gaan maken. Bewoners waren onder de indruk maar sommigen van hen waren ook emotioneel/boos.
Doordat zij boos op mij mogen zijn (ik was na een aantal uren weer weg) kon zijn eigen personeel naast hun bewoners blijven staan en blijft hun rol als vertrouwenspersoon gewaarborgd.

Dit schept vertrouwen.

Fijn dat deze #instelling dit zo goed heeft ingeschat. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking en ik hoop dat meerdere instellingen zo gaan denken in het belang van hun cliënten of bewoners.

Mocht u of iemand in uw netwerk hier baat bij hebben of meer informatie over willen stuur mij dan vrijblijvend een bericht via LinkedIn, Facebook of onze website.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.