WERKEN MET EN AAN COMPLEXE GEDRAGSPROBLEMEN

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 12:00

Dagelijks kom ik het tegen, jongeren met complexe gedragsproblemen. Vaak komt de hulpvraag vanuit hun ouder(s) of voogd. De ouder(s) of voogd zijn vaak erg ongerust over de situatie maar bovenal geven zij vaak aan ‘op’ te zijn.
De problemen hebben zich over een langere periode steeds verder opgestapeld en bovendien geven zorgverleners vaak aan dat het gedrag en problemen te complex zijn. De jongere krijgt de stempel ‘uitbehandeld’.

Ik krijg vaak de vraag of ik wel iemand wil helpen die ‘uitbehandeld’ is. Maar wanneer is iemand uitbehandeld?
Ik zie het persoonlijk liever als jongeren met een uitdaging, voor zichzelf en voor mij.
‘Uitbehandeld’ wil niet zeggen dat er geen ontwikkeling meer mogelijk is. Dit wil ik graag meegeven aan ouder(s), voogd en vooral de jongeren zelf.

Iemand met gedragsproblemen IS niet moeilijk maar HEEFT het moeilijk.

Door er samen onze schouders onder te zetten kunnen we stappen maken in de ontwikkeling van deze kwetsbare jongeren. Dit is dan ook waar ik mij hard voor wil maken, een jongere is niet zomaar ‘uitbehandeld’, alternatieven moeten bekeken en toegepast worden en hierbij help ik met alle liefde en warmte die nodig is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.